Dan otvorenih vrata u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu

Veleposlanik Thomas E. Schultze uručio školi plaketu s oznakom izvrsnosti
U subotu 23. travnja 2016. Njemačka međunarodna škole u   
 Zagrebu održala je Dan otvorenih vrata.
 Jedanaest godina nakon osnutka, Njemačka međunarodna škola u Zagrebu je na temelju svog uspješnog razvoja ispunila standarde kvalitete njemačkog Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu (ZfA) i  Stalne konferencije ministara kulture njemačkih saveznih zemalja te je stekla oznaku izvrsnosti “Exzellente Deutsche Auslandsschule“ (“Izvrsna njemačka škola u inozemstvu”).
Na Danu otvorenih vrata veleposlanik Thomas E. Schultze  ravnateljici Njemačke međunarodne škole u Zagrebu Elfie Koller uručio je dokument kojim njemački savezni predsjednik Joachim Gauck ovoj školi dodjeljuje oznaku izvrsnosti. Na svečanosti uručenja dokumenta i otkrivanja plakete s oznakom izvrsnosti sudjelovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Nakon toga, jednoj od učenica škole, koja je uspješno sudjelovala u 63. Europskom natjecanju 2016., uručena je Nagrada njemačke savezne kancelarke Angele Merkel. Na ovom natjecanju, koje se održava više od šest desetljeća,svake godine sudjeluje oko osamdeset tisuća učenica i učenika škola diljem Njemačke i inozemstva.
Njemačka iz zraka.
Njemačka se nalazi u prirodnogeografskom središtu Europe, ali je zbog gospodarske razvijenosti i pripadnosti Europskoj uniji pribrajamo Zapadnoj Europi.
Središnji položaj Njemačke u Europi prometno je vrlo važan, jer se preko nje spajaju istok i zapad Europe, te sjever i jug. Prometno je Njemačka u europskim okvirima gotovo nezaobilazna. Na svome sjeveru Njemačka izlazi na dva mora, Sjeverno i Baltičko more, koja su spojena umjetno prokopanim Kielskim kanalom. Sjeverno more vrlo je prometno pa se Hamburg razvio u jednu od najznačajnijih svjetskih luka. Žila kucavica njemačkog gospodarstva jest rijekaRajna koja povezuje različite gospodarski razvijene europske regije, od Alpa do Sjevernog mora, a povezuje Švicarsku, Njemačku, Francusku i Nizozemsku. Najvećim dijelom teče kroz Njemačku.
Njemačka se dijeli na šesnaest saveznih zemalja:
Baden-Württemberg
Bavarska (Bayern)
Berlin (grad-država)
Brandenburg
Bremen (grad-država)
Donja Saska (Niedersachsen)
Hamburg (grad-država)
Hessen
Mecklenburg-Zapadno Pomorje (Mecklenburg-Vorpommern)
Porajnje-Falačka (Rheinland-Pfalz)
Saarland
Saska (Sachsen)
Saska-Anhalt
Schleswig-Holstein
Sjeverna Rajna-Vestfalija (Nordrhein-Westfalen)
Tirinška (Thüringen)

Osim toga, Njemačka ima 438 okruga (Kreise).