Dan otvorenih vrata u Njemačkoj međunarodnoj školi u Zagrebu

Veleposlanik Thomas E. Schultze uručio školi plaketu s oznakom izvrsnosti
U subotu 23. travnja 2016. Njemačka međunarodna škole u   
 Zagrebu održala je Dan otvorenih vrata.
 Jedanaest godina nakon osnutka, Njemačka međunarodna škola u Zagrebu je na temelju svog uspješnog razvoja ispunila standarde kvalitete njemačkog Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu (ZfA) i  Stalne konferencije ministara kulture njemačkih saveznih zemalja te je stekla oznaku izvrsnosti “Exzellente Deutsche Auslandsschule“ (“Izvrsna njemačka škola u inozemstvu”).
Na Danu otvorenih vrata veleposlanik Thomas E. Schultze  ravnateljici Njemačke međunarodne škole u Zagrebu Elfie Koller uručio je dokument kojim njemački savezni predsjednik Joachim Gauck ovoj školi dodjeljuje oznaku izvrsnosti. Na svečanosti uručenja dokumenta i otkrivanja plakete s oznakom izvrsnosti sudjelovao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Nakon toga, jednoj od učenica škole, koja je uspješno sudjelovala u 63. Europskom natjecanju 2016., uručena je Nagrada njemačke savezne kancelarke Angele Merkel. Na ovom natjecanju, koje se održava više od šest desetljeća,svake godine sudjeluje oko osamdeset tisuća učenica i učenika škola diljem Njemačke i inozemstva.

Nema komentara:

Objavi komentar